Cabo Verde 4 you gaat voor een meer toegangkelijke en duurzaam toerisme. Dit was de achtergrond van de lancering van de Cabo Verde 4 you App in het najaar van 2014. Initiatiefnemer Cabo International Partners kijkt terug op een succesvolle lancering en heeft meer initiatieven in de pijplijn op dit vlak.

Dit is de eerste programma voor de opkomende markt Cabo Verde in zijn soort en is te kwalificeren als de enigste Kaapverdiaanse app. Vanaf het conceptueel design tot en met de uiteindelijke lancering heeft zo een 6 maanden gezeten. Omdat een dergelijke programma nog niet bestond en er dus geen referentiekader was is het helemaal van scratch opgebouwd. En het resultaat mag er wezen gezien de bovengemiddelde beoordelingen. De basisprincipes die de boventoon gevoerd hebben bij de totstandkoming zijn gebruiksgemak, veelzijdigheid en een mooie user-interface.

De verwachting omtrent het bereik van de CV-4you APP heeft zijn verwachtingen overtroffen.
Deze heeft zijn sporen al in meer dan 20 landen wereldwijd verdient.

Gezien de toenemende interesse in Cabo Verde op het gebied van toerisme, handel en cultuur (m.n. muziek) was de vraag naar een dergelijke applicatie met content groot. Vooraf is een uitgebreide enquete uitgevoerd die resultaten naar deze richting heeft gegeven, tevens bleek hieruit dat men bereid is te betalen voor een dergelijke applicatie met content.

Door slimme toepassing van techniek is ondanks de hoeveelheid aan content deze app beschikbaar in de Off-line modus. Dat wil zeggen dat na het binnenhalen van de full-download geen internetverbinding nodig is.

In de beperkte tijd dat de app beschikbaar is heeft deze alle zijn weg gevonden naar duizenden smartphones, iPads en tablets in meer dan 20 landen wereldwijd. In de loop van 2015 zal de beschikbaarheid naar meer talen worden uitgebreid, momenteel is deze alleen beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Nederlands. Met name uit Italië, Portugal en Spanje komen er verzoeken binnen om het in die talen uit te brengen check this site out.

Voor een preview van de app en een overzicht van de uitgebreide specificaties verwijzen wij u naar de website van Cabo Verde 4you: www.caboverde4you.com.